Poesimästaren

Som sagt så hade vi dikter idag på svenska lektionen. Inlägget där jag skrev om det hittar ni här.
Jag är ingen poesimästare precis, så detta var inte min favorit lektion, men jag gjorde också så gott jag kunde.
Här har ni en dikt som jag skrev:
"En blev två,
Två blev en,
Det var nu så längesen.
 
Det kändes som några dar,
För mig var du underbar.
Dina steg fick mig att flämta,
Ditt leende fick mig att smälta.
 
Du gick din väg,
Du lämna mig"
Ett litet konstigt och snabbt slut.. ska försöka göra om det lite, inte riktigt nöjd! Men här är den dikten som jag läste upp för klassen:
"De tror ingen ser,
De tror ingen hör,
Hur de står där och viskar i ett hörn.
 
Tissel, tassel, om hon och han.
Om allt som de inte kan.
 
Fula tröjor, fula byxor.
Ni borde huggas med yxor!"
Är jag en poesimästare? ;) haha
 
 
 
 
 
 
 
 

För&nackdelsduellen - Pojkvän i samma skola

 
FÖRDELAR:                                                            NACKDELAR:
Man kan pussas nästan exakt när man vill              Om man bråkar måste man träffas, även fast man inte vill.                                                                          Om man gör slut blir det jobbigt att se varandra
Man kan träffas ofta, även fast man inte kan ses    
efter skoltid.
Man är lättare tillgänglig än om man går på en
annan skola.
Så, är det egentligen en fördel eller nackdel med att man och sin pojkvän/flickvän går på samma skola? Jag om någon borde ju veta, eftersom att jag och min pojkvän gör det. Men ska jag var ärlig så tycker jag att nackdelarna väger ner det hela för mycket. Jag tycker att det är en nackdel att ha sin pojkvän/flickvän på samma skola. Men man kan väl inte hjälpa vem man faller för? ;) Man kan ju inte precis byta skola bara för att man råkar bli kär i någon på sin skola. Är det en fördel eller nackdel?
 
  
 
 
 
 
 
 
 

För&nackdelsduellen - Info

För&Nackdelsduellen är mitt nya spektakel som kommer äga rum lite när och då på bloggen när jag har något som jag känner att jag vill tycka till om! Det går iallafall ut på så att jag räknar upp fördelarna och nackdelarna med ett ämne till exempel "läxor" sen så avgör jag om jag tycker att det är en FÖRDEL med läxor eller NACKDEL med läxor. Sedan är det eran tur att tycka till, om jag har fel eller inte, om det fanns något jag glömde osv.
Jag hoppas ni uppskattar det, håll utkik!
 
 
 
 
 
 
 

En dikt som berör

 

Idag hade vi diktuppläsning i skolan, här läser min fina vän upp en fin dikt som tar en mystisk vänding!

 
 
 
 
 
 
 

Pyssellådan - 1 - Vackra tavlor

Här kommer Pyssellådans första tips! Vad gör man om väggarna ser tråkiga ut och man inte hittar något roligt i affärerna? Om man inte riktigt har råd att lägga hela lönen på en tavla att sätta upp?
Då har jag det perfekta pysslet för er.
Jag har med hjälp av Panduros pärlkit, som finns att köpa här, skapat riktigt snygga tavlor att hänga upp. Och det bästa med detta är att man helt enkelt bestämmer själv vilket motiv det ska vara. Med programmet som medföljer i pärlkitet lägger du in en av dina favorit bilder, väljer färger, sen får du ut en exakt instruktion på hur du ska lägga pärlorna!
Super enkelt och jätte snyggt! 
Enda nackdelen med detta är att man måste vara tålmodig, att göra en pärlplatta, speciellt en stor tar tid.
Här ovanför har jag gjort en tavla utav min absoluta favorit skådis, mikael persbrandt! Den sprider en slags glädje i mitt rum :)
Tavlorna är också perfekta gåvor, när jag och min pojkvän hade ett halvår hade jag gjort honom en tavla, (som ni ser här nedanför) utav oss gjorda av bara pärlor. Den pryder fint hans vägg och man kan verkligen säga att man gör det till en personlig present!
Lycka till mina små liv!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Otur, otur, otur

Ni vet såna där dagar som bara gör att man vill försvinna? De dagar där allting går fel och massa tråkiga saker händer?
Just en sådan dag är det för mig idag. Jag är skit sur, as arg och otrevlig. Jag har vaknat på fel sida helt enkelt. Först var jag tvungen att springa till bussen för att hinna med den, sen när jag är i skolan märker jag att hela min risifrutti har mosats i min väska. Det är inte min dag idag.
Det är då man bara åker hem och lägger sig igen.
Varit med om detta någon gång? Då allting på en dag bara gå fel? Dela med er i så fall, så kanske jag får lite medlidande! :)
 
 

Vaken och pigg!

Varit vaken sen klockan sex! Jätte konstigt, brukar aldrig vakna såhär tidigt, det tidigaste jag vaknar på en helg är nog 11 i vanliga fall! Aja, upp och hoppa mycket ska göras innan pojkvännen kommer hem idag! Städa rummet, raka benen.. Ja ni vet såna där saker som pojkvännen totalt skiter i om man gör eller inte! Men det ska göras! :)
Hör av mig senare ikväll! kram!

Gränsen mellan frihet och fångelskap

Gränsen mellan frihet och fångenskap

Jag står utanför ytterdörren, låter min skakiga hand vila på dörrhandtaget.  Jag vill inte innanför den där hemska dörren, jag vet vad som väntar där bakom, jag vet att han väntar på mig. Kanske kommer första slaget mot huvudet, kanske mot tinningen eller varför inte rätt i magen? 

Antagligen har han redan öppnat första flaskan, kanske också redan börjat på sin andra. Jag hatar den där lukten, lukten utav en nedtryckt självkänsla, lukten utav instängdhet.

Jag vet exakt vad som kommer att hända när jag pressat ner handtaget och klivit över tröskeln in till lägenheten. Jag kommer långsamt att ta av mig min jacka och hänga den på kroken ovanför skostället, sedan kommer jag långsamt knyta upp mina skosnören, allt bara för att dröja ut på det där hemska som jag vet väntar mig inne i vardagsrummet. Han kommer att ropa på mig och säga att jag tar för långt tid på mig, att jag måste skynda mig, han är otålig. När jag kommer innanför dörren som gränsar mellan hallen och vardagsrummet kommer jag se honom sitta där i sin äckliga soffa, titta på samma gamla tv, med sina lortiga kläder och med det där förnedrande leendet han alltid ger mig när han ser på mig. Han kommer komma fram till mig, börja prata med mig, han kommer att säga att jag ser bra ut ikväll, att jag verkligen är något extra. Efter ett tag så kommer han inte att kunna hålla sig längre, han kommer börja ta på mig, inom några sekunder kommer jag ha hans grova händer smekande över min kropp och hans hårda kropp emot min. Efter det så händer det där som jag inte vill tänka på och anledningen till varför jag står här ute och inte vågar pressa ner dörrhandtaget. 

Förut var den här lägenheten den enda trygghet jag hade. Jag kom hit på fredagseftermiddagarna efter skolan och han väntade på mig även då. Jag sprang alltid upp för stentrappan till lägenhetsdörren, slog upp dörren på vid gavel, sparkade av mig skorna och slängde bara jackan på hallgolvet. Jag sprang sedan in i köket där jag visste att han och mina nygräddade pannkakor fanns. Han gjorde alltid sina underbara pannkakor åt mig, när jag tänker på dem kommer jag fortfarande ihåg hur de smälte i munnen på mig och jag kunde äta flera stycken innan jag blev riktigt proppmätt. Sen kunde vi spela på mitt tv-spel i flera timmar och inte för än klockan slog tio var jag tvungen att borsta tänderna och lägga mig. När jag gått och lagt mig kom han alltid in i mitt rum, bäddade om mig, berättade hur mycket jag betydde för honom och om jag hade tur läste han en saga för mig innan han pussade mig på pannan, sa god natt och stängde sovrumsdörren. Det där var flera år sen nu, flera år sen som jag fick den där god natt pussen på pannan. Det enda jag får nu är han hårda skrev emot min kropp och orden som syftar på att jag bara är ett billigt fnask i hans ögon. Istället för pussen får jag slagen emot min kropp och blåmärken jag alltid måste dölja.

Jag ruskar på huvudet, måste ha försvunnit in i mina egna tankar. Jag måste påminna mig själv om att det där var länge sen, att jag måste inse att den tiden är borta och att jag får acceptera det som det är nu även fast det plågar mina tankar hela dagarna och även nätterna då jag inte får någon sömn.

Handen vilar fortfarande på dörrhandtaget och den skakar mer nu då tårarna börjat rinna ner för mina kinder. Till slut samlar jag kraft till att öppna den där hemska dörren, men samtidigt som jag öppnar dörren slår en vind emot mig som säger mig att allting inte står rätt till. Jag bryr mig inte ens om att stänga dörren, inte heller ta av mig skorna eller hänga upp jackan på sin rätta plats, mina steg fortsätter bara emot vardagsrummet. Han sitter inte på sin rätta plats i soffan, TVn är inte heller på men fönstret står på vid gavel och vinden leker med de vita gardinerna. Jag tänker mig inte för utan går försiktigt fram till fönstret och blicken sveper ut över gatan nedanför. Där ligger han, platt nere på gatan. Jag känner hur tårarna börjar rinna ner för kinderna och jag hör mig själv säga: ”farväl pappa”.

 

(Detta var en norvell jag skrev för ett tag sen, till en tävling i skolan som handlade om ungdomar och alkohol)

 

 

 

 

 

 


shopping dax!

Idag har jag varit och shoppat i växjö. Fick dock bara vara där i någon timme, men en timme är tillräckligt för lilla lii att köpa lite kläder. Kläderna kommer jag lägga upp en bild på imorgon!
Jag hoppas att ni får en fin lördag kväll! Nu ska jag städa, ha det bra! Kram!

 
 
 
 
 
 
 

Hon är grejen, värsta grymma tjejen!

Lekte lite i fotostudion sådär på fredagskvällen! Nu ska jag sova, Natti!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min nya fredagskärlek!

Det här var det absolut magiskaste jag smakat efter ostbågar.
Som ni nu kommer få reda på så är jag galen i ostbågar. Jag har älskat det sen jag tog den första tuggan utav en liten ynklig ostbåge, då var jag riktigt liten.
De andra kopiorna har aldrig fallit mig i smaken, men den här... Den var extraordinär! Den var något alldeles speciellt.
Det är som om de har format de till hjärtan bara för att man ska manupileras att älska dem!
Jag är helt såld. Cheez heartz in my heart!

 
 
 
 
 
 
 

myskväll!

När pojkvännen är iväg unnar man sig ett riktigt mysigt skumbad! Man måste ta hand om sig själv ibland, så det så! :)
 
 
 
 
 
 

How to raise a lady

Det finns så mycket sanning i de där orden som de kan vara. 
Jag är mycket lik min pappa, ibland lite för mycket kanske. 
Men jag är stolt över det, att jag kunnat ta mig ifrån att inte säga någonting till att praktiskt taget säga allt.
Jag är stolt, FÖR ATT JAG TAR INGEN SKIT, från någon!
Något som alla borde lära sig i livet! 

Vad kan det va i det stora paketet? - Svar

Jag lovade ju berätta om vad det var för något i det stora paketet som jag fick i söndags.
I mina "små" paket var... *truuuuumvirveeel!!* EN FOTOSTUDIO! 
Inte lite lycklig! Så nu har jag massvis med nya foton att visa för er. Here we go!
 

Hjärtsjuka!

Jag har nog fått hjärtsjuka. Jag känner mig så upprymd och full utav kärlek. Vad kan det bero på? Jag bara längtar massvis till alla hjärtans dag! Är det så fel med det? Gosigt!

Vad kan det va i det stora paketet?

Igår fick jag hem ett väldigt intressant "litet" paket, jag visste själv inte vad det kunde va.
Någon som kan gissa vad det var i paketet?
(Svar fås imorgon!)
 
 

SicksicksickIllIllIll

En lördagkväll när man är sjuk och är tvungen att stanna hemma, kan nog inte bli roligare än såhär...!


Icecream-time!

Jag har hört att man får unna sig godsaker när man är hemma och är sjuk, so here we go!


Födelsedagsfirande i skolan

 

så här firade teater klassen fina johanna som fyllde 18, här är finalen mellan louise jaxvall och lii ahlin!

HHoppHoppHopp! Vem lever i smutsen? oliver, johanna eller lii?
Och här är johannas fina 18-års tårta som söta joline fixat, MUMS!
 
 
 
 
 
 
 
 

Blingblingbling!

För någon dag sen gjorde jag dessa urgulliga naglarna! Visas inte så bra på bilden, men det blir liksom som små kristaller i nagellacket.
Undrar du också hur du gör dem? Här har ni svaret!
Det du behöver:
1. Nagellack i olika färger.
2. Genomskinligt överlack.
3. Salt/socker. Själv använde jag mig utav socker!
Såhär gör du:
1. Du målar dina naglar i vilken valfri färg som helst!
2. Du lägger på ett överlack och doppar naglen i antingen socker eller salt.
3. Du skakar av överblivet socker/salt.
4. Lägger på ett överlack till för att få sockret/saltet att fastna ordentligt. Låt torka!
5. När det sedan torkat lägger du på ett lager med överlack till för att vara säker på att det verkligen sitter fast.
FÄRDIGT!
Om du inte förstod min förklaring så finns här nedan en video som förklarar exakt samma sak! Lycka till!
 
 

Lycklig i själen!

Ibland blir man så lycklig i själen. Speciellt när det är gröt till skolmat!


så kan det gå om man inte är stadig på fötterna!

Det kan ligga något i det där att "när du ramlar hjäper vännen dig upp, direkt efter att han/hon skrattat klart".

die snow die!

Man kan inte tro att det ska bli vår snart...
När jag vaknade imorse och gick till skolan såg det ut såhär.. 
Jag som är en liten tjej på 158cm sjönk ner i denna snön och jag kan inte säga att det gick fort att ta sig till bussen idag.
DIE SNOW DIE!
 

9 månader, som ett helt liv.

9 månader, nio månader har gått och ändå känns det som ett helt liv. Det är sjukt. Jim och jag, vi är som bästa kompisar, vi gör allting ihop. Han är min andra halva, den bättre halvan.

Christmas away!

idag åkte jävlen ut! Kanske lika bra..
Barrelibarrbarr!
Nu ska bara snön bort!


Happy Holiday!

För inte så länge sedan var jag och min familj i Egypten, det var helt fantastiskt och jag hade jätte kul! Visste du att myten med att du kan bli såld för kameler är sann? Min pappa fick ett bud på 200 kameler av en servitör, han ville köpa mig till att bli hans fru. Hoppsan, svej! Vi kan ju sudda ut den där delen då pappa sa att han kunde få mig om han drog dit 1000 kameler..
 
Om du någon gång får chansen att åka till Egypten gör det, det är verkligen en upplevelse! Jag har aldrig någonsin stött på ett land med så mycket intressant historia och jag har aldrig lärt mig så mycket på så kort tid, MEN! och nu kommer det till det tråkiga, hela Egypten är en stor skräphög. Denna informationen hade jag aldrig hört förut, det finns ingen som har sagt att överallt ligger det skräp i Egypten, när man tänker på landet så får man upp bilden öken, Egypten har verkligen lyckats sudda ut all information om detta. Men saken är den att eftersom att ungefär 90% av landet består av öken så tror dessa människorna att "right, ska ut och slänga ut soporna" betyder att dumpa allt du äger i ödemarken och det kommer att tyna bort. Egypten har inte någonting i närheten vad vi, här i Sverige kallar sopsortering. Det är nästan så att jag tycker synd om de stackars Egypterna..!
Hur många kameler tror du att det finns i Egypten? - Faktum är att det finns exakt 16 kameler i Egypten och de lever i ett zoo i Kairo. Resten är dromedarer.